Itt a tavasz festére fel!

2017.03.15 09:49

Így készüljön fel a tavaszi festésre!

 

 

Ha tavasszal szeretné egy festéssel felfrissíteni az otthonát, akkor ezt a 7 tippet mindenképpen olvassa el! Sokan vágnak bele egy ilyen felújításba a jó idő közeledtével, de egy alapos tervezést mindenképpen érdemes beiktatni a konkrét munka megkezdése előtt, hogy a festés után úgy érezze, az otthona álomszép lett, mint amilyet mindig is szeretett volna.
Tudnia kell, hogy a lehetőségek száma szinte végtelen, hatalmas a kínálat, így tényleg ajánlott jó előre mindent eldönteni, hogy ne pillanatnyi szeszélyből kelljen évekig egy nem is annyira kedvelt színt néznie a falon.

Íme, a 7 tippünk szobafestés előtt:

1.     Festéket nem csupán a falon, hanem a padlón és a mennyezeten is alkalmazhatunk, ettől válik valóban különlegessé, egyedivé a helyiség.

2.     A világos színek tágítják a térérzetet, ha a padló és a mennyezet színes, alacsonynak hat a szoba.

3.     Továbbra is tartja magát az a divat, hogy a falak egyike markáns, feltűnő színt kap, míg a másik három, illetve a mennyezet natúr, visszafogott színnel teremti meg a harmóniát, az egyensúlyt, míg a feltűnő színű fal izgalmassá teszi a légkört.

4.     Minták használatával tovább formázhatjuk a teret, illetve izgalmasabbá tehetjük a falakat. Ha a szobánk hosszúkás, keresztcsíkozással rövidíthetjük a térérzetet, és egyben különlegessé tehetjük a helyiséget. De a padló csíkozásával is élhetünk ilyen esetben.

5.     Tartózkodjunk attól, hogy a szoba minden fala más színű legyen, még ha ez első látásra vidám, bohókás ötletnek is tűnik. Az ilyen helyiség zavaró, fojtogató légkört áraszt, és egy idő után kellemetlen lesz benne tartózkodni.

6.     Minden jó festékről elmondható, hogy a felhasználás anyagigénye hozzávetőleg 30-50 dkg/m². Mindig a festendő falfelületek teljes területét mérje le (ne felejtse ki a plafont se!), és vegye figyelembe azt is, hogy mennyit csökkentenek ezen az ajtók, ablakok. Az így kapott négyzetmétert kell megszorozni 30-50 dkg-mal.

7.     A gyakran párásodó helyiségekbe válasszon a vízlepergető és penészesedést gátló festékekből, így a falak nemcsak szépek, hanem sokáig egészségesek is lesznek.


További információért vagy tanácsért, kérjük, forduljon bizalommal a pbprojekt@vnet.hu email címen!